Omgevingsvisie Utrecht Science Park

We gaan verder:

13 en 14 juli deelsessies online en offline  twee thema’s: “Levendig centrum met een slimme mix van functies” en “Groen en gezond landschap”. Omdat deze sterk met elkaar verweven zijn, bespreken we ze samen in één deelsessie. In de Uitgangspuntennotitie lees je waar de thema’s precies over gaan (zie verder in deze mail).

Op maandag 13 en dinsdag 14 juli organiseren we meerdere, dezelfde bijeenkomsten online en offline: jij kunt kiezen. Het gaat over twee thema's: "Levendig centrum met een slimme mix van functies" en "Groen en gezond landschap". In de Uitgangspuntennotitie lees je waar de thema’s precies over gaan.

Boek je gratis ticket voor de sessie hier.

Online sessie maandag 13 juli - van 16.30 tot 18.00 uur - boek je ticket 
Offline sessie dinsdag 14 juli - van 13.00 tot 14.30 uur - locatie Stadskantoor - boek je ticket 
Offline sessie dinsdag 14 juli - van 15.00 tot 16.30 uur - locatie Stadskantoor - boek je ticket 
Offline sessie dinsdag 14 juli - van 17.00 tot 18.30 uur - locatie Stadskantoor - boek je ticket


De Notitie Reikwijdte en Detailniveau ligt ter inzag van donderdag 2 juli tot en met dinsdag 29 juli 2020. Wilt u de notitie inzien en een zienswijze indien? Kijk dan hier.

Waarom een omgevingsvisie?

Utrecht Science Park is in ontwikkeling. De Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht hebben ambities om het gebied vitaal en toekomstbestendig te maken. Bewoners hebben behoefte aan meer voorzieningen zoals een supermarkt. Werknemers en bezoekers ervaren dat de bereikbaarheid beter kan. Ook is er vraag naar ruimte voor (gespecialiseerde) bedrijven en nieuwe woningen in Utrecht.

Het huidige bestemmingsplan uit 2010 biedt nog maar weinig ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. De gemeente Utrecht stelt samen met de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht, gebruikers, omwonenden en andere betrokkenen een toekomstvisie op voor het Utrecht Science Park (USP), als basis voor de ruimtelijke ontwikkelingen tot 2040.

 

Cookie settings